Yetenek Geliştirme Programları

Türkiye ve dünyadaki yetenek açığını kapatmak için yetenek geliştirme programları yapıyor, teknoloji ve finans alanında gençlerin istihdama katılmalarına destek oluyoruz.

Yetenek programlarımız kapsamında;

-6500’den fazla genç yeni dijital beceriler edinebilecekleri eğitim ve etkinliklerle erişim sağlıyor.

-Her 3 gençten 1’i yazılım sektöründe işe başlıyor.

Oyun ve Uygulama Akademisi

Oyun ve Uygulama Akademisi ile yazılım dünyasının ihtiyaç duyduğu yeteneği bu alana ilgili gençlere kazandırmayı ve istihdama katılmalarını, kendi girişimlerini kurmalarını hedefliyoruz.

Google Türkiye, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi'nin desteği ve T3 Girişim Merkezi işbirliğiyle hayata geçirdiğimiz Oyun ve Uygulama Akademisi, dijital ekonominin büyümesine, 18-29 yaş arası üniversite öğrencisi veya mezunu gençlerin dijital becerilerinin gelişmesine, teknoloji sektöründe istihdamın artmasına ve teknoloji odaklı girişimlerin çoğalmasına katkı sağlamak hedefiyle Aralık 2021'de faaliyetlerine başladı. Oyun ve Uygulama Akademisi'nde, üçüncü yılında da 18-29 yaş arasında yer alan, %50'si kadın olmak üzere, üniversite öğrencisi veya mezunu 2000 gence ücretsiz ve online eğitim ve etkinlikler sunuyoruz.

Oyun ve Uygulama Akademisi katılımcılarını neler bekliyor?

-Akademi Topluluğu

-Teknik Eğitimler (Flutter ile Uygulama Geliştirme, Unity ile Oyun Geliştirme, Oyun Sanatı Eğitimi)

-Google Proje Yönetimi Eğitimi

-Sosyal Beceri Eğitimleri

-Teknoloji Girişimciliği Eğitimleri

-Yapay Zeka Eklentili Oyun ve Uygulama Geliştirme Eğitimleri

-Yazılımcılar için İngilizce Eğitimi

-Kariyer Hızlandırma Programı

-Ideathon

-Game & App Jam

-Yapay Zeka Odaklı Game & App Jam

-Mezuniyet Bootcamp'i

Neden Oyun ve Uygulama Akademisi?

Oyun ve Uygulama Akademisi, gençlerin teknik becerilerini ve yaratıcılıklarını geliştirebilecekleri bir platform sağlamaktır. Akademi, oyun ve uygulama geliştirme alanında ekosistemi yakından takip ederek eğitim ve atölye çalışmalarıyla bursiyerleri iş dünyasına ve girişimciliğe hazırlamaktadır. Girişimcilik Vakfı olarak Akademi aracılığıyla gençler ile şirketleri bir araya getirerek sektörün canlılığını artırmayı ve teknolojik yeniliklere zemin hazırlamayı amaçlıyoruz.

Fintech Fellow Programı

ÖDEAL ile hayata geçirdiğimiz Fintech Fellow Programı ile genç yetenekleri istihdama kazandırıyoruz.

Teknoloji ve finans alanında yetenek açığını kapatmaya yönelik gerçekleştirdiğimiz programda gençler; yazılım, girişimcilik, networking eğitimleri ile fintech alanında kariyer fırsatı yakalarken, şirketler ihtiyaç duyduklar teknik ve sosyal yeteneklere sahip gençlerle tanışıyorlar.

ÖDEAL Fintech Fellow Programı katılımcılarını neler bekliyor?

-GEN AI eğitimleri

-42 İstanbul müfredatı ile detaylı yazılım eğitimi

-Mentor desteği

-GİRVAK buluşmaları ile birebir gelişim süreci

-IK uzmanlarıyla buluşmalar

-Trend sohbetleri

-CTO/CEO buluşmaları

-6 ay burs desteği

-Programın hemen ardından staj ve işe başlama

Neden Fintech Fellow Programı?

Fintech tüm dünyada gelişmekte olan bir alan olmasına karşı şirketler ihtiyaç duydukları genç yeteneklere ulaşmakta zorlanıyor. Girişimcilik Vakfı olarak bu alana ilgili gençleri eğitimlerle destekleyerek teknik ve sosyal becerilerini geliştirebilecekleri atölyeler, etkinlikler kurguluyoruz. Şirketler ile ihtiyaç duydukları yeteneklere yönelik program içeriği hazırlıyor, gençlerle kurumları bir araya getiriyoruz.