Giveback

Giveback kültürü ile kendi kuruluş hikayemizin başlangıç noktası olan giveback kültürünün, birlikte büyüme yolunda attığımız her adımın, toplumun refahını ve kalkınmasını desteklemenin anahtarı olduğuna inanıyoruz. Bu düşünceyle, 'geri verme' kültürünü beslemeyi kendimize misyon edinerek, topluma daha fazla değer katmak için kararlılıkla çalışıyoruz.

Give Back Gala

Her yıl düzenlediğimiz Give Back Gala’da geri vermeyi kutluyoruz. İş dünyasının önde gelen isimleri, girişimcilik ekosistemi, kamu ve sivil toplum kurumları ile fellow ve alumni’lerimizin katıldığı galada her yıl bir ilham konuşmacımız yer alıyor.

Rakamlarla Giveback Gala

Katılımcı ülke sayısı

Katılımcı kurum sayısı

Toplam katılımcı sayısı

Geçmiş yıllardaki Giveback Gala Konuşmacıları

• James Alexander

Co-Founder Zopa

• Yossi Vardi

Girişimci - Yatırımcı ce ICQ'nun Kurucusu

• Sir Richard Branson

Virgin Group Kurucusu

• Anousheh Ansari

X Prize Foundation CEO'su

• Toni Piech

Piech Holding AG Yönetim Kurulu Başkanı

• Refik Anadol

Director / Media Artist at Refik Anadol Studio, Visiting Researcher & Lecturer at UCLA's Design Media Arts Department

• Hande Çilingir

Burs Fonları

Can Dörtkardeşler
Burs Fonu

Can’ımız için, 2015 fellow’larımızdan, parlak bir girişimci, sadık bir dost ve eşsiz bir ilham veren, Can’ımızı 14 Kasım 2020’de elim bir trafik kazası sonucunda kaybettik. Can sadece bir fellow, alumni değil, aynı zamanda hem GİRVAK’a hem de girişimcilik ekosistemine katılmak isteyen gençlere ilham kaynağı olan genç bir liderdi. Gençlerle olabileceği her alanda aktif olan, geri vermek için hayaller kuran biriydi.

Ziya Boyacıgiller
Burs Fonu

Ziya Boyacıgiller fonu, eşi Sabancı Üniversitesi İşletme Fakültesi Üyesi Prof. Dr. Nakiye Boyacıgiller ve ailesi tarafından kurulmuştur. Türkiye Filantropi aracılığıyla bursu bir yıl boyunca girişimcilik potansiyeli yüksek, 2 Fellow Programı katılımcısıyla buluşturuyoruz.

Berkay Akçora
Burs Fonu

Bayram Berkay Akçora, 1990 Tarsus Doğumlu, ODTÜ Makine Mühendisliği mezunu, OneYoungWorld delegesi, ConnectionRaiser ve Evreka’nın kurucusu, müzisyen, kendisini gelişmeye, inovasyona, güzelliğe adamış, fahri GİRVAK fellow’u, hayata geliş amacının teknoloji ve inovasyon ile daha iyi bir dünya yaratmak olduğuna inanan bir genç girişimcidir.

Girişimcilik Vakfı olarak giveback kültürünü aşılama yolunda 2016 senesinde globalleşme adımları atmaya başladık ve Founders Pledge'in Türkiye'deki ilk ve tek iş ortağı olduk. Londra merkezli Founders Pledge, Founders Forum'dan çıkan ve yöneticiliğini David Golberg'in üstlendiği Londra merkezli, teknoloji liderlerinin sonra değil şimdi ekosisteme geri vermelerini sağlamayı hedefleyen bir organizasyon.

Founders Pledge'e imza atan girişimciler, şirketlerinden exit ettikten sonra gelirlerinin en az %2'sini tercih ettikleri bir sivil toplum kuruluşuna bağışlamayı vaat ediyor. Tohum yatırımdan Seri C yatırımı seviyesine kadar tüm girişimler Founders Pledge sözleşmesini imzalayarak filantropi kültürüne destek oluyor.

Türkiye'de "pledge" eden girişimciler:

FOUNDERS PLEDGE

SİNA AFRA

UMUTCAN DUMAN

YOMİ KASTRO

HASAN ZAFER ELCİK

HAKAN BAŞ

ERAY ERDOĞAN

KAAN GÜLTEN

EFE KÜTHÜDA

SİNAN ZABUNOĞLU

FOUNDERONE YATIRIM FONU

Türkiye Girişimcilik Vakfı, Bilişim Vakfı ve Maxis Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi AŞ öncülüğünde kurulan Founder One ile Türkiye’de sürdürülebilirlik ekonomisinin geliştirilmesini amaçlıyoruz. Founder One Türkiye’de ilk sivil toplum kurumları tarafından kurulan fon ve ilk etki yatırım fonlarından biri olma niteliğini taşıyor.

Founder One ile birlikte Türkiye’de finansal olarak, deneyim olarak geri veren bir ekosistem bir yandan gelişirken şimdi toplumumuza, üzerinde yaşadığımız dünyamıza da geri verme zamanı diyoruz. Etki yatırımları ile özel sermayeyi finansal getirinin yanı sıra ölçülebilir sosyal - çevresel etkisi olan girişimlere yönlendirmek, etki girişimlerini destekleyerek geri vermek mümkün. Bu, yalnızca yenilikçi çözümleri güçlendirmekle kalmıyor, aynı zamanda sağlıklı ekosistemlerin temel taşı olan sürdürülebilir ekonomik kalkınmayı da teşvik ediyor.