Etki Programları

Odak alanlarımız çerçevesinde belirlediğimiz dikeylerde kurumlarla iş birliği yaparak etki programlarımızı dizayn ediyoruz. Programlar aracılığıyla girişimcilik ekosistemini genişletiyor ve program katılımcılarına 360 derece destek mekanizmaları sağlıyoruz.

Airpreneurs Programı

2016 yılında Boeing işbirliğiyle başlattığımız Airpreneurs programı, havacılık sektöründe yenilikçi fikirlerin geliştirilmesine ve teknoloji odaklı girişimlerin desteklenmesine odaklanıyor. Program, üniversite öğrencileri ve yeni mezunlardan oluşan 3-4 kişilik takımlara yönelik bir deneyim alanı sunarak, gençlerin havacılık sektöründeki hayallerini gerçeğe dönüştürmelerine yardımcı oluyor. Geçen beş yılda Türkiye genelinde 7 farklı şehirden 700’den fazla gencin katılımıyla havacılık alanında önemli adımlar atıldı. Beşinci yılımızda da, 18 takımın girişimlerini destekleyerek, yeni nesil liderlerin yetişmesine ve sektördeki yeniliklerin artmasına katkıda bulunmayı hedefliyoruz.

Airpreneurs katılımcılarını hangi modüllerle destekliyoruz?

-İlham ve farkındalık artırmak amacıyla düzenlediğimiz ilham konuşmaları

-İş modellerini ve girişimcilik bakış açılarını genişletmek için bootcamp

-İş modellerini bir adım ileriye taşımak için havacılık sektöründen profesyonellerin katılımıyla teknik eğitimler

-Mentorluk görüşmeleri

-Havacılık ekosistemi buluşmaları ve networking

Neden Airpreneurs Programı?

Girişimcilik Vakfı olarak programlarımızda farklı dikeyleri ve alanları sahiplenerek ekosistemi geliştirmeyi hedefliyoruz. Gelişimini hedeflediğimiz alanlardan bir tanesi havacılık ve bu alanı desteklemek amacıyla Airpreneurs Programını Boing iş birliği ile hayata geçiriyoruz. Program ile havacılık sektöründe sürdürülebilirlik, dijital dönüşüm ve afet dayanıklılığı gibi alanlarda yenilikçi çözümler üretebilir, profesyonel gelişim fırsatlarından yararlanabilir, işbirliği ve networking imkanlarına erişebilir, fikirlerinizi gerçeğe dönüştürme şansı elde edebilir ve geçmiş başarı hikayelerinden ilham alarak kariyerinize değer katan bir adım atabilirsiniz.

ÜNLÜ & Co KTGA

2023 yılında ÜNLÜ & CO iş birliğiyle başlattığımız Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi, özellikle Fintech, Siber Güvenlik, Temiz Enerji Teknolojileri, Sağlık Teknolojileri, Eğitim Teknolojileri ve Sürdürülebilir Tarım Teknolojileri gibi alanlarda erken aşama girişimlerini desteklemeyi hedefliyoruz. Bu program, kurucusu veya kurucu ortağı kadın olan 3 veya 4 kişilik takımlara yönelik bir platform sağlayarak, onların fikirlerini geliştirmelerine imkan tanıyor. Geçtiğimiz dönemde 81 takım ve 324 kişi başvuruda bulunurken, 15 takımın girişimlerini geliştirmelerine destek oluyoruz.

ÜNLÜ & Co Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi katılımcılarını hangi modüllerle destekliyoruz?

-İş modellerini ve girişimcilik bakış açılarını genişletmek için bootcamp

-İş modelleri ve yatırımcı ilişkilerini geliştirmek için mentorluk görüşmeleri

-İlham Buluşmaları ve trend sohbetleri

-Psikososyal Destek Seansları

-İleri Girişimcilik Eğitimleri

-Detaylı iş modeli analizi ve iyileştirmesi için yatay - dikey mentorluklar

-Yatırımcı & ekosistem buluşmaları ve networking

Neden Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi Programı?

TÜİK verilerine göre Türkiye’de Kadın girişimci oranı 2002 yılında %13,1 iken 2023 yılında %17,4'e yükseldi. Fakat kadın girişimciler ihtiyaç duydukları desteklere ulaşmakta hala zorlanıyorlar. Girişimcilik Vakfı olarak teknoloji alanında kadın girişimcilerin sayısının artmasına katkı sağlamak amacıyla; programa katılan kadın girişimcilerieğitimlerle destekleyerek, teknik ve sosyal becerilerini geliştirebilecekleri atölyeler, etkinlikler kurguluyoruz.

Workup4Future

2023 yılında Türkiye İş Bankası, Girişimcilik Vakfı ve Hackquarters iş birliği ile hayata geçirdiğimiz Workup4Futre Programı ile Türkiye'deki ölçeklenebilir, teknoloji odaklı ve sosyal etki yaratan girişimcilere odaklanarak, afet odaklı çözümleri desteklemeyi amaçlıyoruz.

Workup4Future katılımcılarını topluluk buluşmaları; mentorluk seansları; global ve yerel pazara erişim, sosyal etki ve yatırımcı görüşmeleri gibi alanlarda teknik eğitimler ve ilham buluşmaları gibi modüllerle destekliyoruz.

Neden Workup4Future Programı?

Türkiye'nin girişimcilik ekosistemine sosyal etki sağlamak amacıyla, afet odaklı çözümleri teşvik ederek toplumsal fayda sağlamayı hedefliyoruz. Workup4Future programı, katılımcıların girişimcilik vizyonunu genişletmek ve desteklemek için tasarlanmıştır. Yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler geliştiren girişimcilerin başarısını destekleyerek Türkiye'nin toplumsal ve ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmayı amaçlıyoruz.

Geleceğin Kooperatifleri Programı

Kooperatiflerin gelişimi, dönüşümü ve birer dünya markası olması için Google.org desteği ile Geleceğin Kooperatifleri Programı’nı başlattık!

Program boyunca kooperatifleri neler bekliyor?

-Dijital pazarlama, girişimcilik, e-ticaret ve liderlik alanında eğitimler

-İhtiyaç duydukları konularda alanında uzman kişilerden mentorlük

-Türkiye’nin her yerinden kooperatiflerle bir topluluğun parçası olma

-Başarılı kooperatiflerle ilham buluşmaları

-E-ticaret uzmanları ile küresel trend buluşmaları

-Öğrenme grupları, iş birliği fırsatları ve networking

Neden Geleceğin Kooperatifleri Programı?

Program ile kooperatiflerin,

• Girişimci bakış açısı ve yaklaşımı ile tanışmasını,

• E-ticaret, ihracat ve dijitalleşme yetkinliklerini artırmasını,

• Yenilikçi iş ve üretim yapma kapasitelerini geliştirmelerini,

• Ürün ve hizmetlerini sınırlar ötesine taşıyarak global markalara dönüşmelerini destekliyoruz.