Ekibimiz

MEHRU AYGÜL

Mehru Aygül, 17 yıllık sivil toplum deneyiminin ardından kuruluşundan bu yana kadrosunda yer aldığı Türkiye Girişimcilik Vakfı'nın Genel Müdürü olarak çalışıyor. Aynı zamanda 2002 yılından bu yana Türkiye'nin en büyük gençlik sivil toplum kuruluşu olan Toplum Gönüllüleri Vakfı'nın(www.tog.org.tr) kurucu mütevelli heyet üyesi. Sosyal teknolojilerin dünyayı değiştireceğine olan inancıyla Techsoup Europe ile birlikte kendisi gibi düşünen bir grup arkadaşıyla Things projesini kurdu ve halen projenin danışma kurulunda yer alıyor. Üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi'nde, yüksek lisansını da Bahçeşehir Üniversitesi'nde Pazarlama İletişimi ve Halkla İlişkiler bölümünde tamamladı. 2009-2013 yılları arasında Avrupa Birliği Sivil Toplum Kuruluşları İçin Teknik Destek Projesi'nde (TACSO) İletişim ve Proje uzmanı olarak çalışan Aygül, TACSO kapsamında Türkiye'nin ilk Uluslararası Sosyal Girişimcilik Konferansı'nın düzenlenmesine katkıda bulundu. INSEAD'dan Sosyal Girişimcilik eğitimi alan Aygül, Özyeğin Üniversitesi-JP Morgan ve TOG ile birlikte Sosyal Değişim Lab- Sosyal Girişimcilik İnkübasyon Programı'nın da tasarım ve yürütme ekibinin bir parçası oldu. Halen çeşitli Girişimcilik Programları'nda jüri ve danışman olarak Türkiye'de girişimcilik kültürünün yaygınlaşması ve gelişmesi için çalışıyor. Hayattaki en büyük tutkusu yeni şeyler öğrenmek, keşfetmek ve TED videoları izlemek.

ÖYKÜ GÜRSU

2007 senesinde Tarsus Amerikan Koleji'ni bitiren Öykü Gürsu, 2007-2011 seneleri arasında Koç Üniversitesi'nde burslu olarak İşletme ve Ekonomi okudu ve çift ana dal diplomasıyla mezun oldu. Üniversitenin hemen ardından İskoçya'daki University of St. Andrews'da Uluslararası Finans alanında yüksek lisansını tamamladı ve tezini “Analysis of the Effectiveness of Foreign Aid in High Aid Countries" konusunda yazdı. Türkiye'ye döndükten sonra Endeavor Türkiye'de Seçim ve Hizmetler Yetkilisi olarak iş hayatına başladı. 1 buçuk sene burada çalıştıktan sonra Türkiye Girişimcilik Vakfı'nda Program Asistanı olarak göreve başladı. Gürsu, bugün Türkiye Girişimcilik Vakfı'nda Genel Müdür Yardımcısı olarak görevine devam ediyor. Girişimcilik, araştırma, iş planı geliştirme, iş operasyonu ve stratejisi konularında uzman. İş hayatı boyunca girişimcilere veya girişimci olmak isteyenlere hizmet eden kuruluşlarda çalışan Gürsu'nun günün sonundaki hedefi etkin ve başarılı kadın girişimci olmak.

CEMRE ŞİRİN

Cemre Şirin, Yıldız Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Türkiye Girişimcilik Vakfı'nın ilk 40 fellow'undan biri olan Şirin, mezuniyetinden sonra gayrimenkul teknolojileri üzerine çalışan, Türkiye'de kurulmuş ve şu anda Madrid, Barcelona ve Malaga'da hizmet veren Tiko şirketinde uzun süre birçok aşamasında yer alarak çalıştıktan sonra Türkiye Girişimcilik Vakfı'nda Proje Koordinatörü olarak çalışmaya başladı. Bugün vakıfta İş Geliştirme ve Projeler Yöneticisi olarak göre yapan Şirin, profesyonel iş hayatının yanı sıra TOG (Toplum Gönüllüleri Vakfı), TEGV (Eğitim Gönüllüleri Vakfı) ve LÖSEV (Lösemili Çocuklar Vakfı) gibi birçok sivil toplum kuruluşunda gönüllü olarak projelerde yer aldı.

UMUT KARAPEÇE

Umut Karapeçe lisansını Kocaeli BESYO Rekreasyon bölümünde tamamladı. Spor ve gençlik alanında çalışma konusunda çok deneyimli geçmişi olan uzman bir proje yöneticisi. Sivil toplum kuruluşları ile topluluk yönetimi, kurumsal sosyal sorumluluk, iletişim, etkinlik yönetimi, halkla ilişkiler konuları üzerine çalıştı. Sivil toplum kurumları ve özel sektör şirketleri için yönetici ve danışman olarak görev alan Karapeçe, yüksek lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi Pazarlama İletişimi alanında yaptı, tezini girişimlerin marka oluşumu ve pazarlama iletişimi faaliyetleri üzerine yazdı ve başarıyla mezun oldu.

DENİZ HALE DURAKBAŞI

Deniz Hale Durakbaşı, Boğaziçi Üniversitesi Tarih bölümünden 2017 yılında mezun oldu. Üniversite yıllarından itibaren birçok sivil toplum kuruluşunun projelerinde gönüllü olarak görev aldı. İnsan hakları, çocuk hakları, çocuk katılımı, sosyal duygusal öğrenme ve eğitim alanlarında çalıştı. 2019 yılında Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Politikalar programında yüksek lisans eğitimine başladı. Ashoka for Children programında iki yıllık stajın ardından Türkiye Girişimcilik Vakfı ekibine Proje Koordinatörü olarak katıldı.

HAZAL BAYAT

Boğaziçi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden 2020 yılında mezun olan Hazal Bayat, bugün Girişimcilik Vakfı'nın İletişim ve Etkinlik Sorumlusu olarak görev yapıyor. Öğrencilik yılları boyunca çeşitli ajans, dergi ve yayınevlerinde staj yaptıktan sonra kariyerini sivil toplum kuruluşlarında sürdürme kararı alarak Girişimcilik Vakfı'yla tanıştı. Bugün vakıftaki görevine devam ederken bir yandan da çeşitli yayın kuruluşları için içerik üretiyor.

SERKAN ÇALIŞIR

Serkan Çalışır, lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümünde 2015 yılında tamamladı. Kurucu ortağı olduğu Sosyal İnovasyon Laboratuvarı (SOIL) ile 2017-2019 yılları arasında genç bireylerin sosyal değişimin öncüsü olması için çalıştı. İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde İnsan Hakları Hukuku yüksek lisans programında mezun oldu ve çocuk hakları, toplumsal cinsiyet ve eğitim hakkı alanlarında çalıştı. Tohum Otizm Vakfı ve Türk Eğitim Vakfı'ndaki çalışmalarından sonra Girişimcilik Vakfı bünyesine Proje Koordinatörü olarak katıldı. Halen İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde Sosyal Projeler ve STK Yönetimi yüksek lisans programına devam ediyor.

BURÇİN ALTAN MAĞRİPLİ

Deloitte'ta finansal denetçi olarak başladığı kariyerine danışmanlık ve denetim alanlarında yine Deloitte, KPMG've BDO'yu ekleyerek, finansal hizmetler sektöründe uzun yıllara dayanan geniş bir tecrübe ve birikim elde eden Burçin Altın Mağripli, kurumsal tarafta da çeşitli görevler üstlendi. Yeditepe Üniversitesi'nde Denetim Kurulu Başkanı olarak görev aldı. Kendisi de bir Yeditepe öğrencisi olan Altan Mağripli, mezun olduktan sonra University of California Irvine'da burslu olarak İşletme Yönetimi Programı'nı, ve yine Yeditepe Üniversitesi'nin MBA programını tamamladı. Hem danışman hem de danışan tarafta yer alarak, yıllar içinde birçok defa girişim ekosistemi ile yoğun temas içinde oldu. Girişimlerin tohum aşamasından saygın işletmelere dönüşmesine tanıklık etmekten büyük keyif alan Altan Mağripli, son olarak Türkiye Girişimcilik Vakfı ekibine Finansal Koordinatör olarak katıldı. En büyük tutkuları seyahat, yoga ve tercihen ikisini birleştirebildiği deneyimler.

BERİL BENLİ

Beril Benli, 2010 yılında Bilkent Üniversitesi Ekonomi bölümünü tamamladıktan sonra 2011 yılında aynı üniversitenin Ekonomi Hukuku Tezsiz Yüksek Lisans programından burslu olarak mezun oldu. İki sene boyunca TEPAV'da araştırmacı olarak Türkiye girişimcilik ekosisteminin ve politikalarının geliştirilmesine yönelik birçok projede yer aldı ve araştırmalar yayımladı. TEPAV'daki deneyiminin ardından Dünya Bankası Grubu'nda 6 sene boyunca çeşitli özel sektör kalkınma programlarının araştırma ve iletişim faaliyetlerini yürüten ve destek olan Benli, 2019 yılında Politika Analiz Laboratuvarı'nda Kız Kardeşim projesi için Yüksek Etki Arayışında Türkiye'de Kadın Girişimciliği adlı araştırma raporunun hazırlanmasında ve yürütülmesinde birincil rol oynadı. Girişimcilik Vakfı ekibine Proje Koordinatörü olarak katılan Benli, iletişim ve medya konularına ilgi duyduğu için 2020'de Yeditepe Üniversitesi'nde Medya ve İletişim Yönetimi Yüksek Lisans programına başladı.

SELİN ALTUNECİM

Selin Altuntecim Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden 2021 yılında mezun oldu. Lisans hayatı boyunca çeşitli sivil toplum örgütlerinde gönüllülük ve düşünce kuruluşlarında araştırma asistanlığı yaptıktan sonra Türkiye Girişimcilik Vakfı ekibine Gençlik Programları Sorumlusu olarak katıldı. İnsan, kadın ve çocuk hakları ile sürdürülebilirlik gibi konulardaki hassasiyetinin ve çalışma isteğinin yanında kendisi gerçek bir seramik ve sinema tutkunu.

Fellow Burs Programına katkıda bulunmak ister misiniz?

Her yıl yüzbinlerce genç arasından seçilen, değişim yaratmak ve girişimcilik ilhamını yaygınlaştırmak için çalışan gençlere destek yaratmak ister misiniz? Bağışlardan elde edilecek tüm gelir fellow programı burs fonuna aktarılmaktadır.