Sina Afra

Markafoni Kurucu Ortağı & Girişimcilik Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı

Sina Afra, Türkiye'nin ilk ve lider özel alışveriş kulübü olan Markafoni'nin Kurucu Ortağı ve Girişimcilik Vakfı Yönetim Kurulu Başkanıdır. 2007′den beri "Melek Yatırımcı" olarak genç girişimcilere ve onların girişimlerine yatırım yapan Afra, Türkiye başta olmak üzere, Almanya, ABD, Hollanda, İngiltere ve İsviçre'de yatırımlar yapmıştır. Aynı zamanda faal olarak çeşitli sosyal sorumluluklar üstlenmektedir. Bunlar:

- Endeavor Türkiye, Yönetim Kurulu Üyeliği,

- Türkiye Bilişim Vakfı (TBV), Yönetim Kurulu Üyeliği,

- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Girişim Sermayesi Meclisi Asbaşkanı ve Genç Girişimciler Meclisi Üst Kurul Üyeliği,

- Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) üyeliğidir.

Münster Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun olan ve 5 dil bilen Sina Afra, Markafoni'den önce eBay'de 5 yıl ve KPMG'de 12 yıl çalışmıştır. Şu ana kadar Almanya'da ve Türkiye'de 20′ye yakın ödüle layık görülen Afra, halk oylaması sonucunda “Yılın Melek Yatırımcısı" ve “Yılın Web Girişimcisi" ödüllerini hak kazanmıştır. 2014 senesinde ise Avrupa'nın en önemli 100 girişimcisinden biri olarak seçilmiştir. Sina Afra, e-ticaret sektörü hakkındaki düşüncelerini kişisel blogunda (www.sinaafra.com) ve Twitter'da (@sinaafra) paylaşmaktadır.

Erol Bilecik

Index Grup Yönetim Kurulu Başkanı

1962 yılında Antakya'da doğan Erol Bilecik, ilk, orta ve lise öğrenimini yine Antakya'da tamamlamıştır. 1987'de İstanbul Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nden mezun olarak Türkiye'nin ilk bilgisayar mühendisleri arasında yer almıştır.

Erol Bilecik, 1989 yılında İndeks Bilgisayar AŞ'yi kurarak, günümüzde 200'den fazla dünya teknoloji markasının ürünlerini 8.000'den fazla iş ortağı kanalıyla Türkiye'deki bireysel ve kurumsal tüketicilerle buluşturan Index Grup şirketlerinin oluşmasını sağlamıştır.

2002-2005 yılları arasında, Türk bilgisayar sektöründeki en eski sivil toplum kuruluşlarından biri olan TÜBİSAD'ın (Türkiye Bilişim Sanayicileri ve İşadamları Derneği) ve 2010-2014 dönemleri arasında İTÜ Mezunlar Derneği'nin Başkanlığını yapmıştır. 20 Şubat 2019 tarihinde gerçekleşen Genel Kurul ile birlikte, 12 Ocak 2017 tarihinden itibaren sürdürdüğü TÜSİAD (Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini tamamlamıştır.

Halen birçok sivil toplum örgütünün yönetimlerinde yer almakta olup, 5 Haziran 2018 tarihi itibarıyla Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim ve İcra Kurulu Üyeliğine devam etmektedir.

Erol Bilecik, eğitim alanına verdiği destekler ve yaptığı katkılar dolayısıyla 15 Temmuz 2010 tarihinde TBMM Üstün Hizmet Madalyası ile ödüllendirilmiştir.

Hakan Baş

Lidyana.com Kurucu Ortağı ve CEO'su

Lidyana.com, Peak Games, Krombera, Anibera, Groop App ve Supermassive kurucu-ortağı olan Hakan Baş, şu an Lidyana.com CEO'su olarak görev yapmaktadır.

Wired UK dergisi Eylül 2016 yılında Hakan Baş'ı “teknolojiye yön veren global 100 isim”den biri olarak göstermiştir.

Liseyi Üsküdar Amerikan Lisesi, lisans eğitimini Cornell University, MBA eğitimini ise Yale University'de tamamlamıştır. Eski milli, rekortmen yüzücülerimizden Hakan Baş aynı zamanda Girişimcilik Vakfı kurucu YK üyesi, Endeavor Danışma Kurulu üyesi, SosyalBen Vakfı YK üyesi ve Fenerbahçe SK kongre üyesidir.

Yomi Kastro

Inveon Bilgi Teknolojileri’nin ve Inventures’ın kurucusu ve CEO’su

Yomi Kastro, Inveon Bilgi Teknolojileri'nin ve Inventures'ın kurucusu ve CEO'sudur. 1981 yılında İzmir'de doğan Yomi Kastro, ilk yazılımını programladığı 11 yaşından bu yana bilişim teknolojileri ve internet girişimlerine kendini adamıştır.Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği'nden mezun olduktan sonra, master öğrenimini yine aynı bölümde tamamlamış, yazılım mühendisliği alanındaki çalışmalarıyla yüksek onur derecesinde mezun olmaya hak kazanmıştır. Doktora süresince araştırma alanları arasında bulunan internet teknolojileri, yapay zeka ve yazılım mühendisliği konularına ilişkin makaleleri, birçok uluslararası akademik dergide yayınlanmıştır. 2011 yılında Harvard Business School (HBS) “Private Equity and Venture Capital” programını tamamlamıştır.Profesyonel hayatı boyunca, aralarında Pfizer'in de bulunduğu çeşitli uluslararası şirketlerde görev alan Yomi Kastro, girişimcilik tutkusuna engel olamayarak 2006 yılında Inveon'u kurmuştur. Inveon, Endeavor tarafından 2008'in en başarılı girişimci şirketleri arasında gösterilmiştir. Yomi Kastro, dünyanın en saygın iş dünyası ve girişimcilik derneği JCI tarafından, Türkiye'de, “2009 yılının en başarılı girişimcisi” seçilmiştir.

Yomi Kastro; 1V1Y, Trendyol, Bonvagon ve Bulucak.com'un da aralarında olduğu 12 tane internet girişimine kurucu ortak olarak dahil olmuştur; Ideasoft ve Supplementler.com gibi çeşitli girişimlere de yatırımcı kimliğiyle destek olmaktadır.

Yomi Kastro, çeşitli mesleki ve felsefi derneklerin üyesi olup, Boğaziçi'ndeki öğrencilere BÜMED aracılığıyla gönüllü mentorluk yapmaktadır. Kişisel zamanlarında touring stili motorsikletlerle başka ülkeleri keşfetmeyi, zeka oyunlarıyla uğraşmayı ve new age müzik dinlemeyi tercih etmektedir.

Pelin Kuzey

Google Türkiye Kamu İlişkileri Müdürü

1975 yılında Ankara'da doğdu. Orta öğrenimini Ankara Özel Tevfik Fikret Lisesinde bitirdi. 1999 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun oldu. Yüksek lisans çalışmalarını University of London School of Oriental and African Studies'de tamamladı. 2000 yılında Maliye Bakanlığında iş hayatına atıldı ve burada yaklaşık 12 yıl boyunca Avrupa Birliği ile müzakereler, dış ilişkiler ve uluslararası kuruluşlarla ilişkiler alanlarında farklı pozisyonlarda çalıştı. 2005 yılında Avrupa Komisyonu İç Pazar ve Rekabet Genel Müdürlüğünde misafir uzman olarak görev aldı. 2008 yılında Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı görevine getirildi. 2008-2012 döneminde Fiscalis Program Koordinatörlüğü ve Ankara Üniversitesi Avrupa Topluluğu Araştırma ve Uygulama Merkezi Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürüttü. Mart 2012 tarihinde Google Türkiye bünyesine katıldı ve halen Kamu İlişkileri Müdürü görevini yürütüyor.

Fellow Burs Programına destek olmak ister misiniz?

Türkiye'nin üreten ve değer yaratan ülke olma yolundaki dönüşümünü girişimcilik ile hızlandırmak vizyonu ile kurulan Girvak'a, gençlerin kendi yollarından gitmeleri için destek yaratın