Sina Afra

Markafoni Kurucu Ortağı & Girişimcilik Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı

Sina Afra, Türkiye'nin ilk ve lider özel alışveriş kulübü olan Markafoni'nin Kurucu Ortağı ve Girişimcilik Vakfı Yönetim Kurulu Başkanıdır. 2007′den beri "Melek Yatırımcı" olarak genç girişimcilere ve onların girişimlerine yatırım yapan Afra, Türkiye başta olmak üzere, Almanya, ABD, Hollanda, İngiltere ve İsviçre'de yatırımlar yapmıştır. Aynı zamanda faal olarak çeşitli sosyal sorumluluklar üstlenmektedir. Bunlar:

- Endeavor Türkiye, Yönetim Kurulu Üyeliği,

- Türkiye Bilişim Vakfı (TBV), Yönetim Kurulu Üyeliği,

- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Girişim Sermayesi Meclisi Asbaşkanı ve Genç Girişimciler Meclisi Üst Kurul Üyeliği,

- Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) üyeliğidir.

Münster Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun olan ve 5 dil bilen Sina Afra, Markafoni'den önce eBay'de 5 yıl ve KPMG'de 12 yıl çalışmıştır. Şu ana kadar Almanya'da ve Türkiye'de 20′ye yakın ödüle layık görülen Afra, halk oylaması sonucunda “Yılın Melek Yatırımcısı" ve “Yılın Web Girişimcisi" ödüllerini hak kazanmıştır. 2014 senesinde ise Avrupa'nın en önemli 100 girişimcisinden biri olarak seçilmiştir. Sina Afra, e-ticaret sektörü hakkındaki düşüncelerini kişisel blogunda (www.sinaafra.com) ve Twitter'da (@sinaafra) paylaşmaktadır.

Erol Bilecik

Index Grup Kurucusu ve CEO, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı

1962 yılında Antakya'da doğan Erol Bilecik, ilk, orta ve lise eğitimini yine Antakya'da tamamladı. 1987'de İstanbul Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nden mezun olarak Türkiye'nin ilk bilgisayar mühendisleri arasında yer aldı.

1989 yılında İndeks Bilgisayar A.Ş.'yi kuran Erol Bilecik, firmanın genel müdürlük görevini de üstlendi. Türkiye genelinde bilgisayar firmalarına, ihtiyaç duydukları tüm ürünleri sağlama amacıyla faaliyet gösteren İndeks Bilgisayar A.Ş., 150'den fazla dünya markasının ürünlerini Türkiye'deki bireysel ve kurumsal tüketicilerle buluşturuyor. 600 personele ve 8.000'den fazla iş ortağına sahip olan Index, 2001 yılından bu yana bilişim teknolojileri sektöründe lider şirketler grubu olarak faaliyet gösteriyor.

Erol Bilecik, tarih itibarıyla Index Grup bünyesindeki İndeks Bilgisayar A.Ş., Despec A.Ş., Datagate A.Ş., Artım A.Ş., Neteks A.Ş, Teklos A.Ş. ve Homend A.Ş.'nin CEO'su olarak görev yapıyor.

Bilecik, Index Grup şirketlerinden; İndeks Bilgisayar'ın 2004 yılında, Datagate Bilgisayar'ın 2006 yılında, Despec Bilgisayar'ın ise 2010 yılında Borsa İstanbul'a kote olmasını sağlayarak, bu şirketleri halka açık şirketlere dönüştürdü. Bilecik ayrıca grup şirketleri vasıtasıyla sektöre ve Türkiye'ye üç kez yabancı stratejik ortak ve sermaye girişi sağladı.

Bilecik ayrıca 2001-2004 yılları arasında, Türk bilgisayar sektöründeki en eski sivil toplum kuruluşlarından biri olan Türkiye Bilişim Sanayicileri Derneği'nin (TÜBİSAD), 2011-2014 yılları arasındaysa İTÜ Mezunlar Konseyi ve İTÜ Mezunları Derneği'nin başkanlık görevlerini yürüttü. Erol Bilecik halihazırda Türkiye Bilişim Vakfı (TBV), 1907 Fenerbahçe Derneği ve kuruluşundan itibaren (2014) Girişimcilik Vakfı'nda (GİRVAK) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak çalışmalarına devam ediyor. 2016'da TÜSİAD Yönetim Kuruluna seçilen Erol Bilecik, 12 Ocak 2017'de TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı seçildi.

Erol Bilecik, Hatay'a sağladığı katkılardan ötürü 15 Temmuz 2010 tarihinde TBMM tarafından, illerde bireysel olarak halka karşılıksız hizmet etmeyi amaç edinmiş kişilere verilen Üstün Hizmet madalyası ile ödüllendirildi.

Evli ve iki çocuk babası olan Bilecik İngilizce biliyor.

Hakan Baş

Lidyana.com Kurucu Ortağı ve CEO'su

1983 yılında İstanbul'da doğan Hakan Baş, ortaokul ve lise eğitimini Üsküdar Amerikan Lisesi'nde tamamlamıştır. Lise ve üniversite yıllarında aynı zamanda profesyonel olarak yüzme sporu yapmış, eski rekortmen milli yüzücüdür. Fenerbahçe ve milli takım adına birçok müsabakaya katılmıştır. Cornell Üniversitesi'nde aldığı Ekonomi lisansının ardından New York'ta Bank of America'da iki yıl, İstanbul'da Raymond James'te bir yıl boyunca yatırım bankacılığı alanında görev almıştır. Yale Üniversitesi'nde tamamladığı MBA yüksek lisansının ardından 2010'da Türkiye'ye dönen Hakan Baş, bir süreliğine Garanti Bankası Stratejik Planlama departmanında Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmiştir.

Yale Üniversitesi'ndeki eğitimi sırasında aldığı 'İş Planlama' ve 'Girişim Sermayesi' derslerinde üstün başarılar elde etmiş ve bu yönde olan ilgisini keşfetmiş olan Baş, asıl hedefi olan girişimcilik serüvenine ise Garanti Bankası'nda bulunduğu sürede adımını atmıştır. İş dünyasında yatırım bankacılığı yaptığı sürede elde ettiği deneyim ve bilgi birikimini de kullanarak bir arkadaşıyla birlikte Ekim 2010'da Peak Games adlı sosyal oyun şirketini kurmuştur. Günde 15 milyon tekil kullanıcısı olan Peak Games, şu an dünyanın 3. en büyük sosyal oyun şirketi konumundadır.

Peak Games sonrası sektördeki fırsatları değerlendirmeye başlayan Baş, Mart 2011'de Alper Özdemir'le birlikte Krombera isimli dijital pazarlama ajansını kurmuştur. Geçtiğimiz iki sene boyunca hızla büyüyen Krombera, şu an farklı sektörlerin lider oyuncularına dijital alanda 360 derece hizmet vermektedir.

Son yıllarda e-ticaret sektöründeki hareketliliği de değerlendirmek isteyen Hakan Baş, 2012 Şubat ayında şu an Türkiye'nin önde gelen moda e-ticaret sitelerinden olan Lidyana.com'u kurmuştur. Kuruluştan sonra 18 ay içinde Rus yatırım fonu Runet ve Alman yatırım grubu Burda International'dan iki tur yatırım alan Lidyana.com, Wired UK dergisinin 2012'deki “Avrupa'nın En Gözde Girişimleri" listesine Türkiye'den liste başı olarak girmiştir.

Son olarak 2014 senesinde Alper Özdemir'le beraber Anibera adlı animasyon, Probera adlı prodüksiyon ve Berabera adlı PR şirketlerini kurmuşlardır.

Hakan Baş aynı zamanda Endeavor Türkiye Danışma Kurulu üyesi, Büyük Kulüp üyesi ve Fenerbahçe SK kongre üyesidir.

Yomi Kastro

Inveon Bilgi Teknolojileri’nin ve Inventures’ın kurucusu ve CEO’su

Yomi Kastro, Inveon Bilgi Teknolojileri'nin ve Inventures'ın kurucusu ve CEO'sudur. 1981 yılında İzmir'de doğan Yomi Kastro, ilk yazılımını programladığı 11 yaşından bu yana bilişim teknolojileri ve internet girişimlerine kendini adamıştır.Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği'nden mezun olduktan sonra, master öğrenimini yine aynı bölümde tamamlamış, yazılım mühendisliği alanındaki çalışmalarıyla yüksek onur derecesinde mezun olmaya hak kazanmıştır. Doktora süresince araştırma alanları arasında bulunan internet teknolojileri, yapay zeka ve yazılım mühendisliği konularına ilişkin makaleleri, birçok uluslararası akademik dergide yayınlanmıştır. 2011 yılında Harvard Business School (HBS) “Private Equity and Venture Capital” programını tamamlamıştır.Profesyonel hayatı boyunca, aralarında Pfizer'in de bulunduğu çeşitli uluslararası şirketlerde görev alan Yomi Kastro, girişimcilik tutkusuna engel olamayarak 2006 yılında Inveon'u kurmuştur. Inveon, Endeavor tarafından 2008'in en başarılı girişimci şirketleri arasında gösterilmiştir. Yomi Kastro, dünyanın en saygın iş dünyası ve girişimcilik derneği JCI tarafından, Türkiye'de, “2009 yılının en başarılı girişimcisi” seçilmiştir.

Yomi Kastro; 1V1Y, Trendyol, Bonvagon ve Bulucak.com'un da aralarında olduğu 12 tane internet girişimine kurucu ortak olarak dahil olmuştur; Ideasoft ve Supplementler.com gibi çeşitli girişimlere de yatırımcı kimliğiyle destek olmaktadır.

Yomi Kastro, çeşitli mesleki ve felsefi derneklerin üyesi olup, Boğaziçi'ndeki öğrencilere BÜMED aracılığıyla gönüllü mentorluk yapmaktadır. Kişisel zamanlarında touring stili motorsikletlerle başka ülkeleri keşfetmeyi, zeka oyunlarıyla uğraşmayı ve new age müzik dinlemeyi tercih etmektedir.

Pelin Kuzey

Google Türkiye Kamu İlişkileri Müdürü

1975 yılında Ankara'da doğdu. Orta öğrenimini Ankara Özel Tevfik Fikret Lisesinde bitirdi. 1999 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun oldu. Yüksek lisans çalışmalarını University of London School of Oriental and African Studies'de tamamladı. 2000 yılında Maliye Bakanlığında iş hayatına atıldı ve burada yaklaşık 12 yıl boyunca Avrupa Birliği ile müzakereler, dış ilişkiler ve uluslararası kuruluşlarla ilişkiler alanlarında farklı pozisyonlarda çalıştı. 2005 yılında Avrupa Komisyonu İç Pazar ve Rekabet Genel Müdürlüğünde misafir uzman olarak görev aldı. 2008 yılında Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı görevine getirildi. 2008-2012 döneminde Fiscalis Program Koordinatörlüğü ve Ankara Üniversitesi Avrupa Topluluğu Araştırma ve Uygulama Merkezi Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürüttü. Mart 2012 tarihinde Google Türkiye bünyesine katıldı ve halen Kamu İlişkileri Müdürü görevini yürütüyor.

Fellow Programına Katıl

Fellowlarımızın hikayelerini merak ediyorsan buraya tıkla.