Projeler

Endeavor Etkin Girişimci Destekleme Derneği ve Türkiye Girişimcilik Vakfı ortaklığı ile İstanbul Kalkınma Bakanlığı hibe desteği sonucu hayata geçirilen Create Up projesinin amacı, Yaratıcı Endüstrilerde Tasarımcı Düşünme ve Girişimciliği teşvik etmek. Bu proje ile İstanbul'un yaratıcı sektörlerdeki etkinliğini, özellikle girişimcilik ruhu ve becerisi kazandıracak yöntemlerle küresel ölçekte rekabet edebilecek konuma getirilmesi, ürünlerin yurt içi ve yurt dışı pazarlara ulaşımının artırılması, pazara uygun şirketleşme ve kurumsal kapasitenin artırılmasına katkıda bulunulması hedefleniyor. Bu hedefler doğrultusunda başarıyla tamamlanan Create Up projesi hem yaratıcı sektörlere hem de girişimcilik ekosistemine farklı bir bakış açısı kazandırdı ve iki sektör arasında yeni networkler yarattı. Create Up projesi sayesinde başarıyla olgunlaştırdıkları girişimcileri için 3 girişimci bir yıl boyunca mentorluk desteği almaya devam edecek. Create Up projesi aynı zamanda her iki ekosistem için oldukça faydalı olan bir sektor rehberi (http://createup.co/) oluşturdu.

Youngpreneurs, Türkiye Girişimcilik Vakfı'nın tüm gençlere açık etkinliklerde kullandığı markasıdır. Girişimcilik Vakfı Fellowları organize ettikleri tüm etkinliklerde Youngpreneurs markasını kullanıyorlar. Global Girişimcilik Haftası'nda Youngpreneurs markası ile 8 ilde ve 28 üniversitede etkinlikler düzenlediler.Türkiye Girişimcilik Vakfı Fellowları üniversitelerde ve İstanbul dışındaki illerde girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak için Youngpreneurs markasıyla herkese açık etkinlikler düzenliyor.

Girişimcilik Vakfı fellowlarının her sene düzenli olarak gerçekleştirdiği İzmirUp, İzmir'e ilham vermeyi ve oradaki ekosistemi beslemeyi amaçlamaktadır.2016 yılında Girişimcilik Vakfı fellowları ve Atölye15'in birlikte organize ettiği İzmirUp'ta Girişimcilik Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sina Afra, Lidyana.com CEO'su Hakan Baş, Ödeal kurucusu Fevzi Güngör, Girişim Fabrikası Kurucu Direktörü İhsan Elgin, Silence of the Bees kurucusu Enis Şengül, Bay Döner Yönetim kurulu Başkanı Levent Yılmaz, B+B Hukuk Bürosu Yönetici Ortağı Gökhan Uğur Bağcı ve daha pek çok isim konuşmacı olarak yer aldı. Etkinliğe 400'e yakın üniversite öğrencisi ve genç girişimci katıldı.

İSTKA 2016 yılı Girişimcilik Mali Programı önceliklerinden "İstanbul'da işbirliğine dayalı, sürdürülebilir destek mekanizmalarıyla girişimciliğin geliştirilmesi" başlığı kapsamında desteklenen proje ile Sabancı Üniversitesi SUCool ve Türkiye Girişimcilik Vakfı ortaklığında yeni bir Girişim Hızlandırma ve Kuluçka merkezi kurulmaktadır.Projenin amacı; teknoloji tabanlı iş fikri sahibi erken aşama girişimcilerin pazara çıkmadan evvel iş fikirlerini olgunlaştırmaları, ulusal ve uluslararası müşteri ve pazar taleplerine uygun iş modelleri kurgulamaları ve bunları test edebilmelerinin yanı sıra yerli ve yabancı yatırımcılar ile farklı fon kaynaklarına erişebilmelerini sağlamak amacıyla temel ve uygulamalı girişimcilik eğitim programlarının yürütüleceği, farklı sektörlerde uzmanlık sahibi kişiler tarafından mentörlük desteğinin verileceği, girişimcilerin birlikte çalışma kültürü edinebilmeleri için ortak çalışma alanlarının sunulacağı ve düzenli aralıklarla yatırımcı-girişimci buluşmaları ile uluslararası pazarlara erişim faaliyetlerinin uygulanacağı Girişim Hızlandırma ve Kuluçka Merkezinin hayata geçmesidir.

Fellow Programına Katıl

Fellowlarımızın hikayelerini merak ediyorsan buraya tıkla.