Projeler

MAPPED IN TURKEY

Fellow'larımız ve Girvak ekibi tarafından hayata geçirilen bu projenin amacı içerisinde girişimcilikle ilgilenen üniversite kulüplerinin, akademisyenlerin, TTO'ların, STK'ların, yatırımcıların ve kuluçka merkezlerinin olduğu bir sektör haritası oluşturmak. Bu harita sayesinde öğrenci, akademisyen, girişimcilik ve inkübasyon merkezleri ile yatırımcılar arasındaki iletişim daha kolay sağlanacak, girişimcilik ekosisteminin resmi ortaya çıkacak.

CREATEUP

Endeavor Etkin Girişimci Destekleme Derneği ve Girişimcilik Vakfının ortaklığıyla hayata geçirilen ve İstanbul Kalkınma Ajansı Yaratıcı Endüstrilerin Geliştirilmesi Mali Destek Programı tarafından desteklenen Create Up projesinin amacı; Yaratıcı Endüstrilerde Tasarımcı Düşünme ve Girişimciliği teşvik etmek. Bu proje ile İstanbul'un yaratıcı sektörlerdeki etkinliğini, özellikle girişimcilik ruhu ve becerisi kazandıracak yöntemlerle küresel ölçekte rekabet edebilecek konuma getirilmesi, ürünlerin yurt içi ve yurt dışı pazarlara ulaşımının artırılması, pazara uygun şirketleşme ve kurumsal kapasitenin artırılmasına katkıda bulunulması hedefleniyor.

START

START erken yaşlarda girişimcilik kültürünün oluşması amacıyla liselerde uygulanan ve Türkiye Girişimcilik Vakfı Fellow'ları Yusufcan Bozkuş ve Merve Toroslu tarafından tasarlanan bir projedir. Proje kapsamında 2015-16 dönemi boyunca İstanbul'da 5 özel 5 devlet lisesi olmak üzere toplam 10 okulda girişimcilik eğitimleri verilmesi planlanıyor. Eğitimlerin yanı sıra hâlihazırda girişimi olan Fellow'larla liseli gençler için ilham buluşmaları organize ediliyor. Start-up turu ve networking etkinlikleri ile tamamlanacak proje gelişerek büyümeye devam ediyor.

YOUNGPRENEURS

Youngpreneurs, Türkiye Girişimcilik Vakfı'nın tüm gençlere açık etkinliklerde kullandığı yeni markası. Fellow'lar organize ettikleri tüm etkinliklerde Youngpreneurs markasını kullanıyorlar, Global Girişimcilik Haftası'nda bu marka kapsamında 8 ilde ve 28 üniversitede etkinlikler düzenlediler. Aynı zamanda 2015 Ocak ayında gerçekleştirdiğimiz Youngpreneurs Open Day etkinliği ile üniversite ve lise öğrencilerine yönelik bir girişimcilik etkinliği düzenledik. 2016 yılında ise girişimcilerle röportajların yer alacağı Youngpreneurs TV yayına başlayacak.

Fellow Programına Katıl

Fellowlarımızın hikayelerini merak ediyorsan buraya tıkla.