Fonlar

Can Dörtkardeşler

Can’ımız için,

2015 Fellowlarımızdan, parlak bir girişimci, sadık bir dost ve eşsiz bir ilham veren, Can’ımızı 14 Kasım 2020’de elim bir trafik kazası sonucunda kaybettik.

Can sadece bir Fellow, Alumni değil, aynı zamanda hem Girvak’ı hem de girişimcilik ekosistemine katılmak isteyen gençlere ilham kaynağı olan genç bir liderdi. Gençlerle olabileceği her alanda aktif olan, geri vermek için hayaller kuran biriydi.

Can’ın TEDx konuşmasını burdan izleyebilirek ilham verici, eşsiz bir ruhu biraz daha yakından tanıyabilirsiniz.

Can daha 27 yaşında 3 girişimde bulunmuştu. Üniversitesinin ilk senesinde bir moda danışmanlığı şirketi kurmuş, Otsimo isimli sosyal girişimin ortağı olmuş ve son 4 yılı aşkın süredir de kurucusu olduğu Udentify'ın başında bulunuyordu.

2020’ de Fortune dergisinin “40 yaş altı 40" listesine seçilmişti. Voleybol’u, arkadaşlarını, ailesini ve ülkesini çok severdi.

En büyük hayallerinden biri içindeki geri verme inancıyla, kendisi gibi gençlere destek vermekti. Biz de onun adını yaşatacak bir burs fonu oluşturmaya karar verdik.

Bu burs fonu ile birlikte daha çok gencin Can’ın vizyonunun yaşamasını bayrağı ondan devralmasını istiyoruz, bu bizim için çok değerli.

Can gibi daha çok gencin desteklenmesi için siz de bu fona katkı vermek isterseniz, info@girisimcilikvakfi.org adresimizden bize ulaşabilirsiniz.

Can Dörtkardeşler burs fonunu desteklemek isterseniz buradan katkı yapabilirsiniz.

Eğer Can Dörtkardeşler burs fonu için düzenli bağışçı olmak ve gençlerin geleceğini ve hayallerini desteklemek isterseniz bize info@girisimcilikvakfi.org adresinden ulaşabilirsiniz.

Ziya Boyacıgiller

Fonu

Ziya Boyacıgiller'in eşi, Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nakiye Boyacıgiller ve ailesi tarafından Türk Filantropi Fonları aracılığıyla oluşturulan fon, Girişimcilik Vakfı'nın düzenlediği Fellow 2015 Programı'na katılmaya hak kazanan 2 başarılı girişimci adayının bir yıllık bursunu karşılayacak.

“Girişimcilik dünyasında yaratıcılığı, mütevazılığı ve cömertliğiyle bize örnek olan ve hepimizin gönlünde taht kuran Ziya Ağabeyimizin adını ölümsüzleştirmek ve girişimciliğe yatkın ve ilgili olan gençlere destek olmak için Boyacıgiller ailesinin büyük katkılarıyla oluşturulan bu fon, aramızdan ayrılışının birinci yıldönümünde genç bir girişimciye yepyeni bir dünyanın kapılarını aralayacak. Başarılı bir girişimin ülkeye kazandırdığı istihdam, teknoloji, prestij ve yatırım gibi değerlerin en başından beri farkında olan Ziya Boyacıgiller, bu fon sayesinde, fikir önderimiz olarak zamanında bize yaptığı gibi, Fellow Programı'na katılmaya hak kazanan gelecek nesil girişimcilere de ilham vermeye devam edecek ve Türkiye'nin toplumsal değerlerinde girişimciliğin bir değer olarak yer bulmasına yardım edecek.

Daha fazla bilgi almak ve bağış yapmak için info@girisimcilikvakfi.org adresimize e-mail atabilirsiniz.

Berkay Akçora

Fonu

Berkay Akçora Kimdir , girişimcilik ekosistemi için neden kıymetlidir ?

Bayram Berkay Akçora, 1990 Tarsus Doğumlu, ODTÜ Makine Mühendisliği mezunu, OneYoungWorld delegesi, ConnectionRaiser ve Evreka’nın kurucusu, müzisyen, kendisini gelişmeye, inovasyona, güzelliğe adamış, fahri Girvak Fellowu, hayata geliş amacının teknoloji ve inovasyon ile daha iyi bir dünya yaratmak olduğuna inanan bir genç girişimcidir. Kısa hayatında dokunduğu herkese ilham olan Berkay’ın bakış açısını, maviden yeşile tüm hayallerinin peşinden korkusuzca koşma motivasyonunu, her an, herkesten bir şeyler öğrenebilecek açık vizyonunu genç girişimci adaylarıyla paylaşmak, bir nebze olsun kendisinin de hayalini yaşatmak adına bu burs fonunun en doğru şey olduğunu düşündük. Geride kalanlar olarak bizim, Berkay için yeni bir hayatı simgelesin, adını yaşatmaya ve ondan ilham almaya devam edelim diye başlattığımız bu fonun uzaklara gitme hayali ve tutkusu olan gençlere desteği olacağına eminiz.

Neden Girişimcilik Vakfıyla birlikte genç girişimci adaylarına bu bursu vermeyi istiyoruz?

Hayalleriyle, heyecanıyla, farklı fikirleriyle, “oldurma” bakış açısıyla, gece gündüz çalışma enerjisiyle bize ve çevresine her zaman ilham veren Berkay’ın adının genç girişimcilere de dokunduğunu hayal ettik. Nice Berkayların olduğu bu topraklarda bir can suyu da biz verelim istedik.

Girişimcilik Vakfı bizim ve Berkay’ın vizyonuyla örtüşen, çok doğru şeyler yaptığını bildiğimiz çok kıymetli bir vakıf. Hem bir parçası olarak, hem bir gözlemci olarak takdir ettiğimiz , hem de bu bursun çok doğru değerlendirildiğinden emin olacağımız bir organizasyon. Bir kez daha “İyi ki tanıdık seni Berkay, senin adınla yeni Berkaylar yetişecek!” demek istiyoruz. Kendi sözleriyle, “En iyi günlerimizi daha yaşamadık!”.

Alumnimiz Umutcan Duman'ın Yazısı

Berkay Akçora burs fonunu desteklemek isterseniz buradan katkı yapabilirsiniz.

Eğer Berkay Akçora burs fonu için düzenli bağışçı olmak ve gençlerin geleceğini ve hayallerini desteklemek isterseniz bize info@girisimcilikvakfi.org adresinden ulaşabilirsiniz.

Berkay Akçora burs fonunu desteklemek isterseniz buradan katkı yapabilirsiniz.