Ekibimiz

MEHRU AYGÜL

Mehru Aygül, 13 yıllık Sivil Toplum deneyiminin ardından şu anda Türkiye Girişimcilik Vakfı'nın( www.girisimcilikvakfi.org) Genel Müdürü olarak çalışmaktadır. Aynı zamanda 2002 yılından bu yana kurucu mütevelli heyet üyesi olduğu Türkiye'nin en büyük gençlik sivil toplum kuruluşu olan Toplum Gönüllüleri Vakfı'nın(www.tog.org.tr) Yönetim Kurulu Eşbaşkanı'dır. Sosyal Teknolojilerin Dünya'yı değiştireceğine olan inancı ile Techsoup Europe ile birlikte kendisi gibi düşünen bir grup arkadaşıyla Things (www.yourthings.com) projesini kurmuş ve halen danışma kurulunda yer almaktadır. Üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi'nde, Yüksek Lisansını da Bahçeşehir Üniversitesi'nde Pazarlama İletişimi ve Halkla İlişkiler bölümünde tamamlamıştır. Son 2009-2013 yılları arasında Avrupa Birliği Sivil Toplum Kuruluşları için Teknik Destek Projesi'nde (TACSO) İletişim ve Proje uzmanı olarak çalışan Aygül, TACSO kapsamında Türkiye'nin ilk uluslararası Sosyal Girişimcilik Konferansının düzenlenmesine katkıda bulunmuştur. INSEAD'dan da Sosyal Girişimcilik eğitimi alan Aygül, Özyeğin Üniversitesi-JP Morgan ve TOG ile birlikte Sosyal Değişim Lab- Sosyal Girişimcilik İnkübasyon Programının da tasarım ve yürütme ekibinin bir parçası olmuştur. Halen çeşitli Sosyal Girişimcilik Programlarında juri ve danışman olarak Türkiye'de sosyal girişimciliğin gelişmesi için çalışmaktadır. Hayattaki en büyük tutkusu yeni şeyler öğrenmek, keşfetmek ve TED videoları izlemektir.

ÖYKÜ YILMAZ

2007 senesinde Tarsus Amerikan Koleji'nden mezun olan Öykü Yılmaz, 2007-2011 seneleri arasında Koç Üniversitesi'nde burslu olarak İşletme ve Ekonomi okuyarak çift anadal diplomasıyla mezun olmuştur. Üniversitenin hemen ardından İskoçya'daki University of St. Andrews'da Uluslararası Finans alanında yükseklisansını tamamlamıştır. Tezini “Analysis of the Effectiveness of Foreign Aid in High Aid Countries" konusunda yazmıştır. Türkiye'ye döndükten sonra Endeavor Türkiye'de Seçim ve Hizmetler Yetkilisi olarak iş hayatına başlamıştır. 1.5 sene burada çalıştıktan sonra Sina Afra'nın kurucuları arasında olduğu Türkiye Girişimcilik Vakfı'nda Program Asistanı olarak göreve başlamıştır. Öykü Yılmaz, bugün Türkiye Girişimcilik Vakfı'nda Proje Koordinatörü olarak görevine devam etmektedir. Girişimcilik, araştırma, iş planı geliştirme, iş operasyonu ve stratejisi konularında uzmandır. İş hayatı boyunca girişimcilere veya girişimci olmak isteyenlere hizmet eden kuruluşlarda çalışan Öykü'nün ilham aldığı işi dolayısıyla günün sonundaki hedefi etkin ve başarılı kadın girişimci olmaktır.

ELİF ULUN

Akademik hayatı boyunca kurumsal şirketlerde ve sivil toplumda çeşitli tecrübeleri bulunan Elif Ulun, İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun olduktan sonra Berlin School of Economics and Law'da Political Economy and European Integration alanında yüksek lisansını tamamlamıştır. Yüksek lisans tezini “AB'ye Uyum Sürecinde Türkiye'de Tarım Politikalarının Reformu ve Gıda Hakimiyetine Etkileri" üzerine yazmıştır. Berlin'de yüksek lisans yaptığı yıllarda Robert Foundation'un Theodor Heuss Kolleg Programı'nda profesyonel olarak çalışan Elif Ulun, Türkiye ve Kafkaslar'da sosyal değişimi ve sosyal girişimciliği teşvik etmeyi amaçlayan projelerde yer almıştır. Türkiye'ye döndükten sonra Girişimcilik Vakfı'nda Fellow Programı ve Projeler Sorumlusu olarak çalışmaya başlamıştır. Proje geliştirme, akademik ve saha araştırmaları, AB projeleri, AB politikaları, özel ve yarı kamu hibe programları ve sosyal girişimcilik konularında uzmandır. En büyük arzusu ne yaparsa yapsın içinde yaşadığı topluma ve yeryüzüne karşı sorumluluklarını kaybetmeden ve fayda sağlayarak yaşamaktır.

Fellow Programına Katıl

Fellowlarımızın hikayelerini merak ediyorsan buraya tıkla.