Ekibimiz

MEHRU AYGÜL

Mehru Aygül, 17 yıllık Sivil Toplum deneyiminin ardından kuruluşundan bu yana Türkiye Girişimcilik Vakfı'nın (www.girisimcilikvakfi.org) Genel Müdürü olarak çalışmaktadır. Aynı zamanda 2002 yılından bu yana Türkiye'nin en büyük gençlik sivil toplum kuruluşu olan Toplum Gönüllüleri Vakfı'nın(www.tog.org.tr) kurucu mütevelli heyet üyesidir. Sosyal Teknolojilerin Dünya'yı değiştireceğine olan inancı ile Techsoup Europe ile birlikte kendisi gibi düşünen bir grup arkadaşıyla Things projesini kurmuş ve halen danışma kurulunda yer almaktadır. Üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi'nde, Yüksek Lisansını da Bahçeşehir Üniversitesi'nde Pazarlama İletişimi ve Halkla İlişkiler bölümünde tamamlamıştır. 2009-2013 yılları arasında Avrupa Birliği Sivil Toplum Kuruluşları için Teknik Destek Projesi'nde (TACSO) İletişim ve Proje uzmanı olarak çalışan Aygül, TACSO kapsamında Türkiye'nin ilk uluslararası Sosyal Girişimcilik Konferansının düzenlenmesine katkıda bulunmuştur. INSEAD'dan da Sosyal Girişimcilik eğitimi alan Aygül, Özyeğin Üniversitesi-JP Morgan ve TOG ile birlikte Sosyal Değişim Lab- Sosyal Girişimcilik İnkübasyon Programının da tasarım ve yürütme ekibinin bir parçası olmuştur. Halen çeşitli Girişimcilik Programlarında jüri ve danışman olarak Türkiye'de girişimcilik kültürünün yaygınlaşması ve gelişmesi için çalışmaktadır. Hayattaki en büyük tutkusu yeni şeyler öğrenmek, keşfetmek ve TED videoları izlemektir.

ÖYKÜ GÜRSÜ

Öykü Gürsu, 2007 senesinde Tarsus Amerikan Koleji'nden mezun olan Öykü Yılmaz, 2007-2011 seneleri arasında Koç Üniversitesi'nde burslu olarak İşletme ve Ekonomi okuyarak çift anadal diplomasıyla mezun olmuştur. Üniversitenin hemen ardından İskoçya'daki University of St. Andrews'da Uluslararası Finans alanında yükseklisansını tamamlamıştır. Tezini “Analysis of the Effectiveness of Foreign Aid in High Aid Countries" konusunda yazmıştır. Türkiye'ye döndükten sonra Endeavor Türkiye'de Seçim ve Hizmetler Yetkilisi olarak iş hayatına başlamıştır. 1.5 sene burada çalıştıktan sonra Sina Afra'nın kurucuları arasında olduğu Türkiye Girişimcilik Vakfı'nda Program Asistanı olarak göreve başlamıştır. Öykü Yılmaz, bugün Türkiye Girişimcilik Vakfı'nda İş Geliştirme Koordinatörü olarak görevine devam etmektedir. Girişimcilik, araştırma, iş planı geliştirme, iş operasyonu ve stratejisi konularında uzmandır. İş hayatı boyunca girişimcilere veya girişimci olmak isteyenlere hizmet eden kuruluşlarda çalışan Öykü'nün ilham aldığı işi dolayısıyla günün sonundaki hedefi etkin ve başarılı kadın girişimci olmaktır.

CEMRE ŞİRİN

Cemre Şirin, Yıldız Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. Türkiye Girişimcilik Vakfı'nın ilk kırk fellowunda biri olan Cemre Şirin mezuniyetinden sonra gayrimenkul teknolojileri üzerine çalışan Türkiye'de kurulmuş ve su anda Madrid, Barcelona ve Malaga'da hizmet vermekte olan Tiko şirketinde uzun süre bir çok aşamasında yer alarak çalıştıktan sonra Türkiye Girişimcilik Vakfı'nda iş geliştirme ve inovasyon proje koordinatörü olarak çalışmaya başlamıştır. Profesyonel iş hayatının yanısıra TOG(Toplum Gönüllüleri Vakfı), TEGV(Eğitim Gönüllüleri Vakfı) ve LÖSEV(Lösemili Çocuklar Vakfı) gibi bir çok sivil toplum kuruluşunda gönüllü olarak projelerde yer almıştır.

UMUT KARAPEÇE

Umut Karapeçe, Spor ve gençlik alanında çalışma konusunda çok deneyimli bir geçmişi olan, uzman bir proje yöneticisi. Sivil toplum kuruluşları ile topluluk yönetimi, kurumsal sosyal sorumluluk, iletişim, etkinlik yönetimi, halkla ilişkiler konusuları üzerine çalıştı. Sivil toplumun en iyi bilinen kurumları ve özel sektörün bilinen şirketleri için yönetici ve danışman olarak çalıştı. Umut, İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde Pazarlama İletişimi alanında yüksek lisans için kendini geliştirmeye devam ediyor.

ANIL KARAKAYA

Anıl Karakaya, Bilkent Üniversitesi İletişim ve Tasarım bölümünden mezun olmuştur. Eğitimi sırasında sektörün önde gelen tasarım ajansları ve prodüksiyon/post-prodüksiyon şirketlerinde staj yaparak bu alanlardaki temel yetenekleri edinmiştir. Eğitim hayatı sonrasında sırasıyla bir belgesel kanalında, diğer prodüksiyon şirketleri ile işbirliği içinde televizyon reklamları ve müzik klipleri üreten bir prodüksiyon şirketi, ve bir tasarım ajansında çalışarak tasarım, video prodüksiyonu ve içerik üretimi alanlarında kendini geliştirmiştir. Dijital teknolojilere olan ilgisinin etkisiyle kurumsal bir şirketin dijital pazarlama alanında çalışarak bilgi ve yetkinliğini medya planlama ve satınalma, dijital pazarlama ve marka itibar yönetimi alanlarına genişletti. Sosyal değişim ve gelişime olan inancı ve hevesi ile Türkiye Girişimcilik Vakfında İletişim ve İçerik Koordinatörü olarak çalışmaya başladı.

Fellow Burs Programına destek olmak ister misiniz?

Türkiye'nin üreten ve değer yaratan ülke olma yolundaki dönüşümünü girişimcilik ile hızlandırmak vizyonu ile kurulan Girvak'a, gençlerin kendi yollarından gitmeleri için destek yaratın