Ekibimiz

MEHRU AYGÜL

Mehru Aygül, 17 yıllık Sivil Toplum deneyiminin ardından kuruluşundan bu yana Türkiye Girişimcilik Vakfı'nın (www.girisimcilikvakfi.org) Genel Müdürü olarak çalışmaktadır. Aynı zamanda 2002 yılından bu yana Türkiye'nin en büyük gençlik sivil toplum kuruluşu olan Toplum Gönüllüleri Vakfı'nın(www.tog.org.tr) kurucu mütevelli heyet üyesidir. Sosyal Teknolojilerin Dünya'yı değiştireceğine olan inancı ile Techsoup Europe ile birlikte kendisi gibi düşünen bir grup arkadaşıyla Things (www.yourthings.com) projesini kurmuş ve halen danışma kurulunda yer almaktadır. Üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi'nde, Yüksek Lisansını da Bahçeşehir Üniversitesi'nde Pazarlama İletişimi ve Halkla İlişkiler bölümünde tamamlamıştır. 2009-2013 yılları arasında Avrupa Birliği Sivil Toplum Kuruluşları için Teknik Destek Projesi'nde (TACSO) İletişim ve Proje uzmanı olarak çalışan Aygül, TACSO kapsamında Türkiye'nin ilk uluslararası Sosyal Girişimcilik Konferansının düzenlenmesine katkıda bulunmuştur. INSEAD'dan da Sosyal Girişimcilik eğitimi alan Aygül, Özyeğin Üniversitesi-JP Morgan ve TOG ile birlikte Sosyal Değişim Lab- Sosyal Girişimcilik İnkübasyon Programının da tasarım ve yürütme ekibinin bir parçası olmuştur. Halen çeşitli Girişimcilik Programlarında jüri ve danışman olarak Türkiye'de girişimcilik kültürünün yaygınlaşması ve gelişmesi için çalışmaktadır. Hayattaki en büyük tutkusu yeni şeyler öğrenmek, keşfetmek ve TED videoları izlemektir.

ÖYKÜ YILMAZ

2007 senesinde Tarsus Amerikan Koleji'nden mezun olan Öykü Yılmaz, 2007-2011 seneleri arasında Koç Üniversitesi'nde burslu olarak İşletme ve Ekonomi okuyarak çift anadal diplomasıyla mezun olmuştur. Üniversitenin hemen ardından İskoçya'daki University of St. Andrews'da Uluslararası Finans alanında yükseklisansını tamamlamıştır. Tezini “Analysis of the Effectiveness of Foreign Aid in High Aid Countries" konusunda yazmıştır. Türkiye'ye döndükten sonra Endeavor Türkiye'de Seçim ve Hizmetler Yetkilisi olarak iş hayatına başlamıştır. 1.5 sene burada çalıştıktan sonra Sina Afra'nın kurucuları arasında olduğu Türkiye Girişimcilik Vakfı'nda Program Asistanı olarak göreve başlamıştır. Öykü Yılmaz, bugün Türkiye Girişimcilik Vakfı'nda İş Geliştirme Koordinatörü olarak görevine devam etmektedir. Girişimcilik, araştırma, iş planı geliştirme, iş operasyonu ve stratejisi konularında uzmandır. İş hayatı boyunca girişimcilere veya girişimci olmak isteyenlere hizmet eden kuruluşlarda çalışan Öykü'nün ilham aldığı işi dolayısıyla günün sonundaki hedefi etkin ve başarılı kadın girişimci olmaktır

ECE ÖMÜR

Ece Ömür, 2015 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü'nden mezun olmuştur. Üniversite yıllarında başta WRI Türkiye ve AFS Gönüllüleri Derneği olmak üzere ulusal ve uluslararası bir çok projede profesyonel ve gönüllü olarak yer almıştır. 2014 yılında Things platformunun açtığı yarışmayı, sosyal girişim projesi "Muhit" ile kazanmıştır. Üniversiteyi bitirdikten sonra 1,5 yıl Türk Kültür Vakfı'nda Kültürlerarası Değişim Programları Asistanı olarak çalışmış ve bu süre zarfında toplumsal projelere ve sosyal etki çalışmalarına olan ilgisini fark etmiştir. Akran eğitimi, kültürlerarası iletişim ve öğrenme konularında gönüllü olarak eğitmenlik yapmaktadır. Bilgi Üniversitesi Sosyal Projeler ve Sivil Toplum Kuruluşları Yönetimi yüksek lisansını yazdığı "Etki Analizi" projesi ile tamamlamıştır. 2017 yılında çalışmaya başladığı Türkiye Girişimcilik Vakfı'nda Fellow Programı Sorumlusu olarak görev almaktadır. Bugüne kadar yaptığı tüm işlerde sosyal etki ve toplumsal fayda göz ederek, sivil ve profesyonel hayatında bu değerleri ile hareket etmeye çalışmaktadır.

DİLA HİSARLI

Dila, 2013 yılında Tarsus Amerikan Kolejinden mezun olduktan sonra Bilgi Üniversitesi Ekonomi-İşletme bölümünü bitirdi. Aynı zamanda haricen katılım gösterdiği London School of Economics'den de mezun olup, Ekonomi İşletme diploması aldı. Mezun olduktan sonra İmpact Hub İstanbul'da stajyer olarak çalışan Dila girişimcilik ekosistemine adım atmış oldu. Şu an Türkiye Girişimcilik Vakfında Proje sorumlusu olarak çalışmakta. Sosyal evrim ve değişim, sosyal etki analizi ve kendi kendini geliştirme/iyileştirme konularına ilgi duyuyor. Kendini meraklı ve öğrenmeye açık olarak tanımlıyor, ayrıca özgür insanlardan, sanattan ve farklı kültürlerden ilham alıyor.

IŞIN ÜNLÜ

Işın Ünlü, Yıldız Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği bölümünden 2017 yılında mezun oldu. Üniversite yıllarında eş zamanlı olarak Ecole Polytechnique ve Igor Sikorsky Kiev Polytechnique Institute (KPI) üniversitelerinde bulunduğu eğitim programlarıyla mühendislik eğitimini tamamladı. BEST (Board of European Students of Technology) organizasyonu ile yurtiçinde ve yurtdışında birçok farklı yarışmada jüri olarak görev aldı. Aynı zamanda finans departmanına gönüllü olarak destek verdi. Işın Ünlü yer aldığı enerji üretimi baz alınarak hazırlanan girişimcilik projelerinde girişimcilik üzerine çalışmak istediğini fark etti. Girişimcilik hakkındaki tutkusunu devam ettirmek için girişimcilik konusunda etkin yerlerde çalışmayı hedef edindi. Daha sonra Girişimcilik Vakfında, İdari ve Finans Asistanı olarak iş hayatına başladı. En büyük tutkularından biri farklı kültürleri deneyimlemek olan Işın'ın aynı zamanda hedefi başarılı bir girişimci olmaktır.

Fellow Burs Programına destek olmak ister misiniz?

Türkiye'nin üreten ve değer yaratan ülke olma yolundaki dönüşümünü girişimcilik ile hızlandırmak vizyonu ile kurulan Girvak'a, gençlerin kendi yollarından gitmeleri için destek yaratın